Защо Имате Нужда От Онлайн Магазин За Вашия Бизнес 2021г.

Защо имате нужда от онлайн магазин за вашия бизнес 2021г.

Търговските магазини, F&B и базираните на услуги предприятия се сблъскват с предизвикателствата, които поставя процъфтяващата индустрия за електронна търговия. От една страна, Amazon все повече поема индустрията на дребно, докато ресторантите се конкурират с услуги за доставка на храна като UberEats.

Данните от Националната служба за статистика на Великобритания показват, че продажбите на електронна търговия са нараснали до 560 милиарда британски лири през 2017 г., което е 16% увеличение спрямо продажбите през 2016 г. от 484 милиарда британски лири. Въз основа на тези тенденции е безопасно да се каже, че създаването на онлайн магазин е добър ход за почти всеки тип бизнес.

Предлагаме най-добрите цени за изработка на онлайн магазин.

Направете вашия бизнес модел да работи онлайн

Вярно е, не всеки бизнес може лесно да бъде превърнат в онлайн магазин. Но не е невъзможно. Ресторантите и кафенетата могат да продават пакетирани или бутилирани версии на любимите си магазини, като кафе, десерти или дори собствен подпис лют сос. Можете дори да създадете продуктова линия, специално създадена за онлайн продажби. Салоните за нокти и спа центрове също могат да се възползват от изграждането на онлайн магазин, като продават карти за подаръци и масажни масла, като същата техника може да бъде приложима и за бизнеса, базиран на услуги, като зъболекарите, продаващи собствената си линия паста за зъби. Традиционно офлайн бизнеси, като адвокати и професионални доставчици на услуги като автори на резюмета и консултанти, най-вече имат уеб сайтове, които демонстрират своя опит чрез публикации в блогове и страници за услуги. Но те могат да продават предварително пакетирани версии на често използвани услуги или дори да дават отстъпки за споменатите услуги, като например как Riklan Resources продава пакети за писане на автобиографии.

Предлагаме най-добрите цени за изработка на онлайн магазин.

Предимства на онлайн магазините за тухлени и хоросанови фирми

Онлайн магазините не са мимолетно избледняване, както можете да видите от падането на няколко мола и търговски марки. Но ако все още не сте убедени, ето още 5 начина, по които онлайн магазин може да стимулира вашия бизнес.

1. Повишена осведоменост за марката

Създаването на онлайн магазин отваря вашия бизнес за клиенти извън физическото местоположение на вашия магазин или офис. Сега вече не сте ограничени до изискванията и демографските данни на вашите местни клиенти, защото вашето онлайн присъствие ви позволява да се срещате с потенциални клиенти, където и да са те – на техните мобилни телефони, настолни компютри или лаптопи.

2. Онлайн магазините са социални

Казват, че губите социалния елемент на пазаруването, когато го правите онлайн. Да, не можете да докоснете стоката, но все пак можете да споделяте радостта от онлайн пазаруването (или пазаруването през витрини) с приятели. Pinterest, приложение за социални медии, което позволява на потребителите да „фиксират“ изображения на артикули, рецепти и занаяти, които им харесват, е добър пример за това. Ако търсите „сватба“ или „лятна рокля“, ще намерите стотици щифтове от различни потребители, отбелязващи нещата, които искат да купят. Нещо повече, те често споделят тези щифтове с приятелите и семейството си, така че кой да каже, че онлайн пазаруването не е социално? Те може да не са на същото място като техните приятели, когато сравняват различни предмети, но опитът е почти там.

3. Денонощни продажби и запитвания

Някои ресторанти, магазини и базирани на услуги фирми имат ограничено работно време. Собствениците на фирми, които разчитат единствено на присъствието си на тухли и хоросан, губят перспективите и продажбите, идващи от нощни сови, които правят сравненията си за пазаруване и продукти през нощта. Дори офлайн бизнеси като агенти за недвижими имоти и интериорни дизайнери могат да се възползват от онлайн магазин, като показват артикулите в техния инвентар, като къщи, които продават или готови дизайни на къщи, така че да могат да приемат запитвания през нощта и да проследяват тези перспективи на следващия работен ден.

4. Яснота на фунията за продажби

Магазините за тухли и хоросан не могат да проследят колко дълго клиентът проверява продукт, преди да направи покупка. Базираните на услуги фирми нямат информация за това колко рецензии или статии чете потенциалният клиент, преди да насрочи среща. Онлайн магазин, от друга страна, ви позволява да проследявате всяко кликване, което посетител прави преди да направи покупка, така че можете да използвате тази информация, за да подобрите своите маркетингови и продуктови предложения.

5. Подобрена поддръжка на клиенти

С онлайн магазин можете да създавате и качвате ръководства за продукти, видео демонстрации, уеб семинари за продажби и често задавани въпроси за справяне с опасенията на клиентите. Правейки това не само ще ви спести време, но също така ще подобри удовлетворението на настоящите и бъдещите клиенти, защото те вече не трябва да посещават магазина ви или да чакат по телефона, за да отговорят на въпросите им.

Готови ли сте да настроите онлайн магазин?

Не е нужно да наемате ИТ експерт или разработчик, за да настроите онлайн магазин, защото има няколко рентабилни платформи за електронна търговия с лесен за настройка интерфейс. Просто изберете такъв, който отговаря на вашия бюджет и има техническите функции, които търсите, като анализи, лесни за актуализиране каталози или кодове за подаръци. Ако искате вашият сайт да изглежда добре, може да искате да работите с професионален уеб дизайнер за електронна търговия. Създаването на онлайн магазин не е достатъчно, за да Ви донесе повече продажби. Трябва да положите малко усилия, за да го популяризирате онлайн, но добрата новина е, че има десетки начини да направите това. Като за начало можете да използвате реклами с плащане на кликване, да научите професионално копиране на конверсии и тактики за оптимизация на търсачките, за да класирате магазина си в търсенето с Google.

Вашето физическо местоположение не е остаряло или неподходящо

Тази статия няма за цел да аргументира достойнствата на физически магазин или офис. Всъщност наличието на физически адрес ще направи вашия онлайн магазин да изглежда по-достоверен за очите на потенциалните клиенти. В свят, в който много онлайн магазини и фирми работят чисто онлайн, наличието на клон, в който хората могат да влязат, гарантира на клиентите, че сте легитимен и сериозен бизнес, който няма да ги измами за парите си. Ако просто допълвате офлайн маркетинговите си усилия с онлайн магазин и прекарвате известно време в маркетинга му, ще видите забележима промяна в продажбите и познаваемостта на марката след няколко месеца.

Предлагаме най-добрите цени за изработка на онлайн магазин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *