Как Да Използваме TikTok За Бизнес През 2021 г.

Как да използваме TikTok за бизнес през 2021 г.

Ако искате да разширите обхвата на бизнеса си и да разширите социалното си следване, навлизането в света на TikTok може да бъде от полза, ако се случи правилно. Създадохме най-доброто ръководство за използване на платформата за вашия бизнес.

Какво е Tiktok …

TikTok е доста ново приложение за социални медии, където виждаме кратки фрагменти от видеоклипове от потребители навсякъде, което го прави платформа, генерирана от потребители. Можете непрекъснато да превъртате безкрайни кратки видеоклипове без ограничения и дори да приспособите емисията си към това, което предпочитате да видите. Всеки може да публикува видео с акаунт и да отглежда последователи; обменят харесвания и споделят видеоклипове на различни платформи с приятелите си.

Обикновено потребителите са склонни да се наслаждават на по-малко сериозни и забавни видеоклипове, но всеки има различно предпочитание. С много съвременни тенденции, които се раждат на тази платформа, TikTok предлага голямо количество забавления за социална медийна платформа.

Има ли значение за вашия бизнес?

Съществува голямо погрешно схващане, че само по-младите хора използват тази платформа. Въпреки че най-голямото мнозинство са млади хора, истината е, че сега има много хора от различни възрасти, които използват TikTok.
Хората използват TikTok, за да търсят удоволствие и да следват най-новите тенденции. Именно поради тази причина можете да определите дали това е от значение за вашия бизнес, разбирайки, че трябва да бъдете в крак и да можете да включите бизнеса в най-новите тенденции и забавни рекламни методи.

Ако вашият бизнес има за цел да се рекламира, дори и да се разглежда като много сериозна марка, все още може да има аудитория в TikTok, която да се предлага на пазара, тъй като толкова много хора го използват в днешно време. Това е случай на излагане на правилните хора, но както вероятно знаете, това може да е по-малка част от потенциалните клиенти в сравнение с по-креативната и развлекателна страна на TikTok. Затова вашето бизнес решение е да определите дали си струва времето, парите и усилията.

Как марките могат да използват платформата за увеличаване на CRO?

На TikTok се предлагат различни видове реклама, тъй като тя се превърна в толкова голяма платформа. Оставяйки вашата марка с множество възможности за избор!

Реклама

Естествената реклама в TikTok позволява промоционалните видеоклипове на марката да бъдат включени в емисията на потребител, който скролира, известен като страницата за вас. Обикновено съдържащи връзки към бизнес уеб сайта в долната част, потребителите знаят кога виждат реклама. С тази опция марката може да наддава за рекламите точно както в Google и конкретно да стесни към кого може да насочва.
Ако дадена марка може да се насочи към правилните хора, естествената реклама може да доведе до повече интерес и реализации за вашия бизнес. Знаейки кого да насочите към TikTok и проучвайки, за да намерите подходящата аудитория, както и създавайки интересна видеореклама, ще видите, че ще бъдете успешни в платформата.

Друг метод за реклама е известен като поглъщане. Веднага след като потребителят отвори приложението, първото нещо, което ще види, е пълно показване на реклама, която сте избрали да пуснете. Потребителите ще виждат само един от тях на ден, тъй като, поставяйки се на мястото на зрителя, виждането на много реклами, когато просто искате да превъртите за развлечение, може да бъде досадно. Поради това разходите за пускане на този тип реклами са много скъпи. Това е нещо, което трябва да се вземе предвид, когато се оценява дали смятате, че ще бъде разумно харчене за компанията да инвестира в тази форма на реклама. Колкото и ефективно да е, получавате само един изстрел, за да изкушите някого да премине към вашия уеб сайт или страница за изтегляне на приложение.

Спонсорираните хаштагове са форма на реклама в TikTok, където марките създават предизвикателство с помощта на креативно име на хаштаг и насърчават хората да участват в предизвикателството. Това е наистина добра форма на реклама, защото увеличава обхвата, като вижда, че участват много различни хора. Когато някой кликне върху спонсориран хаштаг, той ще бъде отведен на страница, съдържаща описанието на предизвикателството, логото на марката, най-популярните видеоклипове за това предизвикателство и най-вероятно връзка към уебсайт или друг тип преобразуване.

За да получите по-нататък вашия спонсориран хаштаг, ще трябва да платите доста скъпи разходи, които да се покажат на банера за откриване в TikTok. Има и друг начин, по който хаштаговете могат да се използват подобно на този, с малко по-малко от разходите, но все пак толкова ефективни, тъй като концепцията зад предизвикателствата на хаштаговете остава същата.

Предизвикателства на #хаштага

Те са много подобни на обяснението по-горе; обаче не плащате огромните разходи. Загубвате някои от предимствата като високо класиране със спонсорирания хаштаг и наличието на пълна целева страница, посветена на вашата марка, както и банер за откриване. Ако те са важни за вашата марка и тя не е много известна, горната опция може да е по-полезна, ако излезете с името си, ако имате бюджета.

Създаването на предизвикателство за хаштаг е начин да насърчите генерираното от потребителите съдържание и това може да е от полза за вашата марка. Ако потребител участва във вашето предизвикателство, предизвикателството и вашата марка могат да се разпространят в повече хора. Повече хора правят по-вероятно те да се превърнат в ключови реализации за вашата марка.

Промоция на инфлуенсър

Промоцията на инфлуенсър е мястото, където марките плащат на популярни инфлуенсъри, за да популяризират вашия продукт или услуга в своите видеоклипове в TikTok. Това обикновено се състои и от някакъв тип предизвикателство за хаштаг, тъй като популяризира генерирано от потребителите съдържание.

Промоцията на инфлуенсър може да не е първата от вашите маркетингови идеи, когато доведете бизнеса си до TikTok. Може да искате да преразгледате промоцията на влиянието във вашата маркетингова стратегия, особено на тази платформа. На TikTok има голям пул от популярни инфлуенсъри с големи последователи, които имат фенове, които са луди по тях. Те се възприемат като много идоли на хората и позволяването на влиятелен човек да популяризира вашата марка може да превърне феновете им във вашите нови клиенти.

Не може да навреди на вашата марка да направите някои изследвания на популярни влиятелни лица, които може да отговарят на вашата цел и да се свържат с тях. Твърде много фирми правят грешката да използват инфлуенсъра, за да ги популяризират, без всъщност да проучат дали аудиторията е подходяща. Друг недостатък на това е, че инфлуенсърите са хора. Те правят грешки, но всички знаем, че в наши дни това може да повлияе на тяхната и вашата репутация, ако плащате за повишаването им.

Ако обмисляте промоция на инфлуенсъри, бъдете предпазливи по отношение на инфлуенсърите, които смятате, и направете проучване върху техния произход и онлайн присъствие.

Маркови лещи

Марковите лещи са персонализирани стикери, филтри и лещи, които хората могат да използват, които съдържат вашата марка върху него. Друг вид реклама с възможност за генерирано от потребителите съдържание! Обичаме го! Включването на общност във вашата марка е най-доброто нещо в Tik-Tok, което можете да направите за вашия бизнес.

Използването на добри маркови лещи ще увеличи ангажираността, което се равнява на повече реализации. Опциите за персонализация позволяват на вашата марка да покаже кои са те чрез персонализирани стикери, филтри и лещи. Превръщането на тази опция в креативна форма на реклама за вашия бизнес.

Ангажираност

Поставянето на вашата марка на тази платформа означава, че не можете просто да следвате същия подход, който предприемате в други социални медии, като Twitter или Instagram. TikTok е много различен, той изисква да показвате съдържание със забавна стойност и да приемате най-новите тенденции.

Ангажирането с TikTok означава да се възползвате от хаштагове и да маркирате подобни акаунти във вашата индустрия към вашето съдържание. Комуникацията с другите също е много важна, ако можете да водите разговор, някой ще се почувства много по-ценен от вашата марка.

Не е лесно, когато сте нов в TikTok, така че не искаме да се чувствате така, сякаш сте хвърлени в дълбокия край. Количеството хора, които използват TikTok за удоволствие, е много повече от повечето други платформи, като отвеждането на бизнеса ви до него може да е точно това, от което се нуждаете, за да растете и процъфтявате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *