Ако сайтът ви излиза на първите места в търсачките, това може да увеличи трафика към него многократно. Именно това е целта на SEO (Search Engine Optimization) или Оптимизацията за търсещи машини.

Два са основните типа присъствие, което сайтът ви може да има в търсачките. Първият е безплатното, „естествено” класиране. Вторият е платено присъствие, при което най-вероятно ще ви таксуват за всеки клик, отвел посетители към вашия сайт (Pey-per-click). Оптимизацията ви помага да излизате на първите места по „естествения”, безплатен начин. Internetreklama.bg може да се похвали с извеждането на редица сайтове на първа страница и на първо място в Google. Изпратете ни запитване и ние ще ви отговорим как можем да помогнем и на вашия сайт.

Оптимизацията за търсачки (SEO) не е еднократно действие, а продължителен процес. Тя включва множество действия, които помагат на търсачките по-лесно да откриват и да индексират вашия сайт по дадени ключови думи. Върху рейтинга на вашия сайт влияят над 30 основни фактора, които трябва да бъдат управлявани в течение на времето. Един от най-важните фактори за високия рейтинг в Google е редовното (минимум веднъж в седмицата) добавяне на нова информация на вашия сайт. За жалост няма такова нещо като окончателно оптимизиран сайт!