SEO Тенденции 2021г. За Позициониране На Вашия Уеб Сайт

SEO Тенденции 2021г. За Позициониране На Вашия Уеб Сайт

Неоспоримо е, че търговията се е променила. От няколко години компания, която не се появява в интернет, не съществува. И можем да стигнем по-далеч: компания, която не се появява в първите резултати от търсенето, много трудно може да увеличи продажбите и репутацията си в онлайн света. Точно в този момент се появява SEO, една от най-важните маркетингови стратегии.

Кой не е чувал за SEO през последните години? Тази дисциплина обхваща всички действия, насочени към подобряване позиционирането на уеб сайт в търсачка като Google. За да се постигне това, е много важно да се знае неговото значение, контекстът и резултатите са новите тенденции в SEO 2021. Ще говорим за това по-долу!

SEO тенденции за 2021 г.

Машинно обучение

През последните години поверителността на потребителите стана много важна за Google. Търсачката е насочила усилията си към повишаване на доверието и поверителността на потребителите, като ги е накарала да поемат по-голям контрол върху своите данни и да спазват вярно законодателството за защита на данните.

Сега всеки потребител има възможност да контролира какви данни иска да споделя и стойности могат да се използват от рекламодателите.

Тази ситуация е много положителна за потребителите на Google, тъй като без съмнение допринася за увеличаване на доверието в търсачката. Това обаче кара всяка онлайн реклама да приема по-неспецифични данни всеки ден, като вреди на реализациите в уеб сайтове.

Изправени пред тази ситуация … какво могат да направят рекламодателите? Google препоръчва използването на машинно обучение в разширени функции като интелигентни оферти за подобряване на производителността, управление на кампании, креативни тестове и измерване на резултатите, за да се извлекат максимумите от стратегиите.

Какво точно представлява машинното обучение? Машинното обучение, тясно свързано с изкуствения интелект (AI), идентифицира модели на поведение, тоест вкусовете и предпочитанията на потребителите, чрез анализ на голямо количество данни и всичко това благодарение на разработването на сложни алгоритми.

Гласово търсене

В тази статия не можехме да спрем да говорим за гласови търсения, една от най-забележителните тенденции от 2021 г. Това е така, защото всяка година броят на потребителите, които активират помощници за гласово търсене, се увеличава. Според скорошно проучване 20% от търсенията в Google вече са с глас.

SEO Тенденции 2021г. За Позициониране На Вашия Уеб Сайт

Въпреки това, въпреки че гласовите търсения се увеличават всяка година, те все още представляват малък обем търсения и следователно тази информация все още не е в Search Console, факт, който отразява, че за Google тя все още не е толкова подходяща.

Представени фрагменти (Препоръчани фрагменти)

Представени фрагменти или представени фрагменти, както бе споменато по-горе, са тези резултати, които се появяват над традиционните резултати и които показват отговорите, без да е необходимо потребителят да кликва върху връзката на страницата.

SEO Тенденции 2021г. За Позициониране На Вашия Уеб Сайт

Какъв е проблемът с представените фрагменти? Кой не е имал посещения на уеб страницата, тъй като отговорът се показва директно. С тези акценти обаче можете да създадете добра стратегия за марката, като увеличите онлайн репутацията на уебсайта или компанията.

За да се появи в един от тези фрагменти, можете да използвате таблици и символи на вашата уеб страница, тъй като търсачката на Google може лесно да ги прочете. Ключът е да отговорите на въпросите по прост, конкретен начин, като използвате основната ключова дума и нейните синоними и най-вече, че уеб сайтът е добре позициониран.

Това е една от тенденциите, насочени към подобряване на потребителското изживяване, защото може да ви даде прост поглед, отговорът на нейния.

Потребителски опит

Бъдещето и тенденциите в уеб позиционирането са фокусирани върху потребителското изживяване. Добрите усилия за SEO трябва да се съсредоточат върху това потребителите на уеб сайтове да се радват да разглеждат уеб страница и да споделят данни и информация по напълно доброволен начин, с цел това да е интересно и за търсачката и по-добра позиция.

За да постигнете това, трябва да обърнете голямо внимание на производителността и скоростта на дадена страница, съдържанието (това винаги трябва да бъде качествено и да отговаря на нуждите на обществеността), визуалната поддръжка, дизайна и сигурността на мрежата , наред с други неща.

SEO Тенденции 2021г. За Позициониране На Вашия Уеб Сайт

Визуални търсения

Потребителите проявяват интерес към платформи и формати, базирани на изображения и видео. Ето защо Google разбира тази тенденция за в бъдеще и от 2021 г. ще включи този тип носител в рекламите си при търсене. Това е известно като рекламна галерия, която ще предлага визуален рекламен формат, който се появява в горната част на страницата с резултати от търсенето, като позволява да бъдат включени до 8 изображения.

SEO Тенденции 2021г. За Позициониране На Вашия Уеб Сайт

Накрая откриваме възхода на Google Lens в тенденциите в търсенето. Тази технология ви позволява да снимате обект от лентата за търсене и незабавно да получавате резултати от търсенето с реклами, свързани с изображението.

Търсите ли маркетингова агенция в България, за да позиционирате вашия уеб сайт? Свържете се с нас! В iTechBG.eu разполагаме с екип от специалисти, които ще приложат на практика всички тези тенденции в SEO позиционирането, за да ви помогнат да се свържете с бъдещите си клиенти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *