Как да намалите разходите си за реклама!?

Независимо колко голяма или малка е вашата компания, Вие винаги трябва да търсите начини да намалите разходите й и да подобрите степента на възвръщаемост на средствата при рекламни кампании.

По-малките разходи за реклама в Инстаграм и Фейсбук Ви дават възможност да направите именно това – добро ROI винаги е възможно. Можете да достигнете около 1000 души само за цената от 5 долара във Фейсбук или Инстаграм!

Можете да осъществявате реклами в Инстаграм през мениджъра за реклами на Фейсбук. В действителност, ако не сте информирани, Фейсбук притежава мрежата Инстаграм.

На фона на това, в този пост, когато споменем Фейсбук, можете да разбирате, че всичко описано за него, важи в пълна степен и за Инстаграм (макар и засега, рекламата във втората да е значително по-евтина всъщност).

Сега нека да продължим:

В добавка към ниските разходи и високи нива на ROI има и много други допълнителни ползи на рекламирането във Фейсбук.

Платформата на социалната мрежа предлага доста добри функции за „пресяване“ на аудитория, които Ви позволяват да намерите и ангажирате именно вашата търсена таргет група сред каналите в мрежата, където Ви очакват над 1.85 милиарда потребители.

Това означава, че можете да подобрите видимостта си сред целевите Ви групи без да харчите повече от нужното / оптималното като пари за показването на рекламите на бизнеса ви.

Фейсбук и Инстаграм рекламите могат да Ви помогнат също да посрещнете лавина от постижения за бизнеса Ви чрез въпросното достигане до клиентите, ангажиране на аудитория и съответно ръст в нивата на продажбите.

Ниската стойност на рекламите в Инстаграм и Фейсбук може да спомогне за развитието на рекламите в социалните медии и те да се превърнат във водещ от гледна точка на успешно конвертиране (CRO) метод за рекламиране в мрежата.

Малко по надолу в материала ще обсъдим, колко струва рекламата в Инстаграм и Фейсбук, също така ще Ви предложим похвати, за да намалите разходите си в тези мрежикато същевременно максимизирате резултатите от тях.

Стойността на рекламирането в Инстаграм и Фейсбук

Сега, когато вече си осигурихме вниманието Ви с излагането на всички начини по които рекламирането в социалните медии, може да Ви бъде от полза, за да разраснете бизнеса си, нека поговорим за цената на този тип реклама във Фейсбук и Инстаграм. На първо място и двете социални платформи използват един и същи процес за наддаване за реклами.

Като рекламиращ, Вие самите ще определите бюджета си или това как и колко ще харчите всеки ден за реклама или цялостно за хода на цялата си кампания.

Тогава ще определите вече и залога си, който е максималната сума, която искате да изхарчите, когато даден потребител предприеме действие по отношение на вашата интернет реклама.

Също, както на типичен търг или аукцион има победител, така и когато става въпрос за реклама и това чие рекламно съдържание ще бъде показано на таргетираната аудитория – нещата също са състезателни и се определя победител!

Обаче, за разлика от типичния търг, тук не винаги „печелившия“ е този който е дал най-добрия рейт за наддаване / залог. Наместо това Инстаграм и Фейсбук показват съдържанието на рекламиращия, което е най-полезно и свързано с търсенето на потребителите по специфичната тема.

Накратко социалните медии като канали за реклама вземат под внимание вашето наддаване, вероятността потребителите да предприемат действие към вашата реклама и качеството и свързаността на съдържанието на вашата интернет реклама – преди да ориентират дадена реклама към нейните потребители.

Имате две различни опции, когато искате да правите наддаване за реклами в Инстаграм и Фейсбук. Вие можете да използвате и двата модела за залог – CPC опцията ли CPM.

Опцията CPC или заплащане на клик е рекламния модел, при който вие заплащате при клик направен от потребител на вашата реклама в мрежата.

Докато опцията за плащане CPM или плащане на импресия Ви позволява да платите за хиляда импресии на Интернет рекламата ви, тоест за всеки 1000 потенциални клиенти, които ще видят вашата реклама във Фейсбук или Инстаграм.

Поглеждайки по детайлно към средните стойности на CPC и CPM рекламите за тези социални медии, може да добиете по-добра идея за това какво да очаквате като разходи за реклама относно вашите Инстаграм или Фейсбук реклами.

Според данните на Forbes средните стойности на CPM за Инстаграм са между 5$ и 6$. Докато средните стойности за CPC за Инстаграм  рекламите са между 0,56$ и 0,72$. Изследване на AdEspresso предполага, че средните стойности на рекламите във Фейсбук за CPC опцията са около 0,35$, а средните стойности за опцията CPM са около 7$.

Това са просто базови осреднени стойности опиращи се на информация събрана през определени периоди от време (предимно за САЩ, Канада и Обединеното кралство).
Много е важно да се отбележи, че има редица фактори, които могат да повлияят на вашите нива на CPM и CPC в социалните медии. Един от тези фактори е именно вашата таргет аудитория.
Ако залагате на целева аудитория, която много други рекламиращи също се опитват да достигнат, можете да откриете че вашите разходи за реклама са над средния достигнат минимум. Това е така, понеже има повече състезаващи се за тази определена целева аудитория и това вдига цената на рекламата.
Това съвсем  не означава да насочите рекламните си кампании към тези потребители, които не са правилните за вашият бизнес. Както ще видим малко по-късно в материала, максимата „точно послание, точен таргет“ играе важна роля сред факторите за рекламиране, за да се постигне успех и по-ниска цена за рекламите Ви.
Това ни довежда до друг фактор, който може да повлияе на стойността на вашата интернет реклама – качеството на съдържанието на рекламата Ви.
Как точно вашата реклама е полезна и свързана посредством съдържанието си с потребителя, може да окаже голямо влияние на стойността й , особено когато говорим за Инстаграм и Фейсбук реклами. Всъщност платформата за реклами на Фейсбук взима релевантността под внимание, когато се взема решение, коя реклама ще бъде показана към коя целева група.
Точно затова е толкова важно за рекламиращите да създадат качествено съдържание на рекламите си, което е полезно или иначе казано – правете стойностна реклама за целевата Ви рупа.
Стойността на вашата реклама може да бъде повлияно и от времето на годината, в което рекламирате. През пиковите моменти за реклама от годината, като ваканционните сезони, има повече състезание между рекламиращите в тези социални медийни канали.
Това означава, че Вие можете да очаквате генерално да платите повече за реклами във Фейсбук и Инстаграм през тези популярни времена от годината. Обаче, много е важно да отбележим, че рекламирането през тези пикови времена, като Черен Петък например,  може определено да си заслужава, понеже именно по това време пазаруващите онлайн са най-активни. (Но все пак това рекламиране ще Ви струва по-скъпо!)
Как да намалим разходите си за Рекламиране
Един от най-ефективните методи за намаляване на разходите Ви за интернет реклама във Фейсбук и Инстаграм рекламите е да създавате качествено съдържание на рекламите си, което е свързано с вашата си целева група или групи и пазар.
Фейсбук и Инстаграм използват даването на точки за свързаност / релевантност на рекламата, за да класират релевантността на съдържанието на рекламите в техните платформи.
Колкото по релевантни с целевата Ви аудитория са вашите реклами, толкова по-ниска ще бъде съответно тяхната стойност.
Подобно, колкото по-малко свързани са те по съдържание с целевата Ви аудитория и пазар, по-висока ще бъде тяхната парична стойност.
Точките Ви за релевантност на рекламите във Фейсбук и Инстаграм ще започнат да се променят, когато повече потребители на социалните медии, започнат да реагират на рекламите Ви.
Взаимодействия като кликове и харесвания ще Ви помогнат да подсилите вашите точки за релевантност на рекламните Ви кампании.
Докато негативни взаимодействия, като скриването от потребителите на вашето рекламно съдържание, ще Ви донесат спадане на точките за relevant score на рекламите Ви. В крайна сметка това има директен ефект върху стойността на вашите разходи за рекламиране.
С това ясно се казва, Вие можете да работите, за да понижите разходите си за реклама, като създавате по-ефективно и полезно рекламно съдържание. Вземайки под внимание, това как всеки елемент от вашата Фейсбук и Инстаграм реклама ще се свърже с вашата целева маркетинг аудитория от купувачи.
Направете така, че да сте сигурни за заглавията, текстовете, графиките и снимките, офертите и призивите за действие / call to action на рекламите Ви и тяхната свързаност към вашата целева аудитория. Колкото повече стойност могат да предложат вашите реклами и съдържанието им на целевата група, толкова по свързано става вашето съдържание като цяло и съответно много по-малко ще плащате за рекламиране във Фейсбук и Инстаграм.
Вие също можете да намалите разходите си за рекламиране във Фейсбук и Инстаграм, като подобрите „свиването на фунията“ си. Ако покажете съдържанието на рекламата си на по-широка аудитория по-малко вероятно е то да бъде свързано  към голямата част от нея, които виждат рекламата Ви.
Обаче, използвайки по-сложни функции за целесъобразност в платформата за рекламиране на Фейсбук и Инстаграм, Вие можете да определите точно вашата аудитория, за да достигнете именно до тези хора, които най-вероятно ще се заинтересуват от вашето рекламно съдържание, продукт или предложение за услуга, както и марка.
Най-добрият начин да определите, кои елементи на вашата реклама са най-свързани с вашата аудитория, е да проведете А/В тестване за вашите реклами във Фейсбук и Инстаграм.
Това се прави, като създадете две доста подобни реклами, които се различават една от друга по определен аспект. Проследявайки резултатите от двете си рекламни кампании, ще видите коя реклама се представя по-добре. Това ще Ви помогне да разберете, кой елемент на вашата реклама е най-ефективен.
За пример, нека кажем че искате да тествате с А/В тестване вашите СТА. Вие можете да създадете две Фейсбук или Инстаграм реклами, които са идентични с изключение на аспекта им за СТА.
После можете да пуснете рекламите в действие и да съберете анализите им, за да видите коя СТА се представя по-добре, базирано на вашите собствени цели за бизнеса Ви и рекламирането му.
След като веднъж вече сте определили това, тогава вече ще знаете коя СТА е най-ефективна за вашата целева аудитория. Можете да използвате събраната информация, за да подобрите бъдещите си рекламни кампании.
 
Ползите на това да наемеш Експерт във Фейсбук рекламирането
Използването на платформата за рекламиране във Фейсбук и Инстаграм може да се окаже доста сложно нещо, особено когато се опитвате да повишите успешното представяне на вашите рекламни кампании, докато намалите същевременно разходите за тях. Има доста разнообразни фактори, които ще доведат до успешно А/В тестване на рекламите и последващото им изпълнение.
Много бизнеси днес решават да си партнират с експерти или агенции специализирани във Фейсбук и Инстаграм рекламирането. Именно те им помагат да намалят разходите си за рекламиране в Инстаграм и Фейсбук, като същевременно повишат ефективността на рекламните им кампании.
Използването на помощта на Рекламна агенция специализирана във Фейсбук рекламата  Ви носи редица ползи за бизнеса, независимо колко голям или малък е той. Агенцията може да снижи до минимум разходите за реклама в Инстаграм и Фейсбук.
Експертите работещи в тези агенции разбират много добре на високо и комплексното ниво на рекламирането във Фейсбук и Инстаграм рекламните платформи (те разбира се работят с тях често и имат опит).
Те също познават много добре всички трикове и похвати за рекламиране в тези платформи, за да може бизнеса Ви да повиши релевантността / свързаността си с аудиторията и така степента Ви на конверсии да се повиши.
Въпреки това работата с Рекламна агенция занимаваща се с реклама във Фейсбук изисква инвестиция, но тази инвестиция Ви се отплаща многократно в дългосрочен план за бизнеса. Наемането на агенция Ви помага да подобрите степента на рекламните си кампании по отношение на ROI в социалните медии, докато същевременно спестява за бизнеса Ви пари и време.
Вие няма да има нужда да се тревожите повече за намирането на перфектната комбинация от важни елементи за рекламата Ви, за да повишите вашата ефективна свързаност с аудиторията, като намалите същевременно разходите си за реклама. Наместо това Вие ще сте спокойни и ще знаете, че експертите са зад гърба Ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.