Ефективни Маркетингови Кампании И Примери За Инфлуенсър Вдъхновение

Инфлуенсър маркетинг

Маркетинговите кампании с инфлуенсър стават широко известни и ефективни, което прави неизбежното наблюдение. От по-малкия бизнес до по-големия използва този влиятелен нов начин на маркетинг за своите продукти и услуги.

Дали обаче тази нова версия на маркетинга наистина оказва влияние върху вашите продажби?

А изследване провеждат, наскоро разбрах, че над 94% от всички търговци от цял свят потвърждават, че Influencer маркетингови кампании са наистина много влиятелни.

Как може маркетингът с влияние да бъде ефективен?

Вземайки предвид прозренията на професионалните търговци, трябва да си зададем въпроса как идеите за маркетингова кампания с влияние могат да бъдат ефективни.

За да може всяка маркетингова кампания с влияние да допринесе за марката, има някои точки, които трябва да се вземат предвид относно влиянието. Собствениците на проекти трябва да направят подробно проучване за инфлуенсъра, което ще бъде полезно за маркетинговата кампания.

Също така използването на определени тактики и платформи може да бъде полезно.

Колко ефективно да включите Linkedin?


Както е известен и признат в световен мащаб, Linkedin е социална мрежа за професионалисти. Той обединява всички професионалисти от различни среди и е чудесно място за търсене, когато трябва да наемете експерт.

За да излезете със страхотни маркетингови идеи за влияние, използването на Linkedin е брилянтна идея. Инфлуенсърите на Linkedin могат да ви дадат най-добрата маркетингова услуга, подходяща за вашия бизнес.

Какво да търсите в маркетинговите кампании с влияние?


Докато решавате идеи за маркетингова кампания с влияние, обърнете внимание на следните по-долу:

Демография
За да има успешна маркетингова кампания за популяризиране на вашите услуги или продукти, инфлуенсърът трябва да бъде насочен към същата възрастова група.

Ако сте проектирали продукта за възрастни хора и сте решили да наемете инфлуенсър, който е известен сред тийнейджърите, не можем да очакваме успех в тази маркетингова кампания за инфлуенсъри.

Експертиза
Наред с демографските данни на купувачите, експертната област на инфлуенсъра трябва да се разглежда добре. Това е така, защото вашата маркетингова кампания трябва да има отношение към експертната област на влиятелния клиент.

Трябва да проверите отново дали предметът или областта на влиятелния фактор, известен с това, отговаря на вашите очаквания с вашите бизнес цели.

Известност
Докато решавате инфлуенсъра да работи, уверете се, че сте проверили дали този човек има положително обществено признание.

Маркетологът с влияние може да бъде много известен с много последователи. Винаги обаче проверявайте дали разпознаването от страна на хората е положително, за да не навреди на вашата марка.

Достигнат
Последната стъпка, която трябва да обмислите, преди да изберете влиятел за вашата маркетингова кампания, е обхватът. Маркетологът може да има много последователи и може да повярвате, че е достатъчно да популяризирате вашата марка.

Често обаче не е толкова просто. Трябва да сте сигурни, че инфлуенсъра ще ангажира вашата целева група и ще предаде предвиденото послание на вашите потенциални клиенти, а именно аудиторията.

Примери за ефективни маркетингови кампании с влияние
Наясно сме, че държите много на бизнеса си и не искате да допускате грешки в процеса на маркетингови кампании. Ето защо сме събрали няколко успешни примера за маркетингова кампания с влияние, за да се вдъхновите.

Ето 10 успешни и креативни примера за маркетингова кампания с влияние:

Вода на Фиджи – Weworewhat
Stride Gum – Mad Intense Gum
Звуково – YouGottaHearThis
Diageo – Моите приказки за уиски
Subaru – MeetAnOwner
Sperry – Обувки за лодки в Instagram
Клуб Kaikatsu – NETCafe VR
Старият флот – BGCA
Гол сок – Instagram Posts
Loeffler Randall – посланици на LR

1. Вода на Фиджи

Известната марка бутилирана вода Фиджи е уникален пример за това колко ефективни могат да бъдат кампаниите за влияние.

Маркетинговата кампания започна със страницата на Instagram, собственост на Даниел Бърнстейн: weworewhat. Когато Бърнстейн се съгласи да бъде част от маркетинговата кампания на Фиджи, излезе BodyWoreWhat.

В тази кампания Даниел Бърнстейн и личният треньор Ерик Джонсън предлагат обучителни видеоклипове, докато пият от бутилки с вода на Фиджи, за да хидратират тялото си.

Те също така дават послание на публиката, че е по-добре да пият вода от Фиджи, ако искат да бъдат във форма и да хидратират телата си.

 1. Стъпка дъвка
  Когато компанията Stride Gum иска да пусне новата си дъвка, те работят с W + K London и започват своята кампания Snapchat Mad Intense Gum.

DJ Khaled, за когото се знае, че е кралят на Snapchat, също участва в кампанията. Той участва в един от редовните си поглъщания на Snapchat, където предлага целодневен забавен ден със своите последователи, като същевременно популяризира безумната интензивна дъвка по индиректен начин.

 1. Звукова
  Audible е компания от Amazon, която ежемесечно продава членство за подкасти и аудиокниги. Маркетинговият екип на Audible често си партнира с влиятелни и известни личности, за да започне маркетингови кампании.

В този успешен пример Audible си партнира с фотографа Джеси Дрифтвуд, който има по-малко от 100 000 последователи в Instagram.

Маркетинговият екип реши да работи с него, въпреки че той не беше изключително известен, тъй като осъзнаха, че последователите му са много ангажирани и лоялни.

Той просто публикува снимка, на която слуша аудиокниги от Audible, и използва хаштага #YouGottaHearThis.

Маркетинговият екип твърди, че неговата проста препоръка е по-ефективна, отколкото рекламната кампания е похарчила милиони долари. Това е така, защото е като автентичен съвет от приятел.

 1. Diageo

Ако не сте чували за Diageo, може би сте чували за известните марки уиски Lagavulin и Oban. Diageo е компанията майка за тези марки.

Diageo подготви маркетингова кампания в партньорство с инфлуенсъра Ник Офърман, който участва във видеото на yule log Parks and Recreation.

Това 44-минутно видео, което скоро се превърна във вирусен хит, показва как Ник Офърман седи в стая пред камина и отпива от питието си.

Кампанията получи награда Shorty за най-добра маркетингова кампания с влияние.

 1. Subaru
  Subaru си партнира с Дейвид Греъм, който има над 5 милиона последователи в YouTube. В тази кампания маркетинговият екип изглежда осъзна, че става дума по-скоро за емоции, отколкото за факти и цифри.

За да популяризират автомобила си, те използваха инфлуенсъра като Дейвид Греъм, за да привлекат емоции с видеоклипа си, в който той и приятелите му скачат от 500-метрова скала, след като се плъзгат по фиш.

Милиони хора са видели видеоклипа и се казва, че той е постигнал много повече успехи от телевизионна реклама, която обяснява колко безопасна е колата или колко нови функции има. Освен това вече никой не гледа такива реклами, вместо това предпочита да проверява социалните си медии, когато има очевидни реклами по телевизията.

 1. Спери
  Sperry е марка обувки за лодки. През 2016 г. маркетинговият екип на Sperry осъзна, че в Instagram има много микро влиятели, които споделят висококачествени снимки на своята марка.

С тях се свърза и им се предложи да бъдат спонсорирани. В момента повече от 100 микро влиятелни в Instagram създават автентични и увлекателни публикации за Sperry.

Благодарение на работата с тези микро влиятелни фактори, марката увеличи продажбите си и се превърна в много надеждна и предпочитана марка обувки за лодки.

 1. Клуб Кайкацу
  В Азия сферата на експертиза на влиятелните лица може да се различава в сравнение със западния свят. Тази кампания може да ви изненада малко, тъй като е за верига кафенета. Kaikatsu Club е верига кафенета, която наскоро пусна нова функция за виртуална реалност в своите клонове.

Идеята е, че те могат да се мотаят, докато ядат или пият и играят виртуални игри.

Компанията работи с телевизионна знаменитост Enakorin, за да им помогне в маркетинговите кампании. Тя е добре известна фигура за видеоигрите, така че беше страхотно да бъде техният маркетинг инфлуенсър в кампанията.

Благодарение на появата й в социалните й канали и по телевизията, компанията имаше успешен резултат в края на кампанията.

 1. Стария флот
  Old Navy отдавна си партнира с модни блогъри и влиятелни лица в Instagram, за да популяризира своите продукти.

Маркетинговият екип реши да работи с инфлуенсъра Алекс Родригес, който е пенсионер от Ню Йорк Янки. Родригес събра пари за BGCA, а именно Клуб за момчета и момичета на Америка.

Благодарение на тази промоция, извършена от него, Old Navy събра 1 милион долара само по време на Черния петък.

 1. Гол сок
  Naked Juice е бутилирана марка смути, насочена към клиенти, които също се интересуват от красотата, здравословния начин на живот и модата.

Ето защо маркетинговият екип започна да работи с Кейт Ла Вие, която е блогър и инфлуенсър в начина на живот.

Тя публикува модни снимки на тоалети и козметични продукти, където професионално е поставена бутилка Гол сок.

 1. Леофлър Рандал
  Leoffler Randall е компания за обувки и аксесоари. Компанията е изключително популярна сред микроинфлуенсъри и блогъри, тъй като компанията е с много от тях от дълго време.

В своята кампания те създадоха група, наречена „LR Ambassadors“, където включват креативни жени, наречени „готини момичета, които правят страхотни неща“.

Компанията е постигнала много, откакто са започнали със своите маркетингови кампании с влияние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *