Google добави малки икони на favicon към резултатите от търсенето

Google добави икони в заглавията от търсенето

Google добави малки икони на favicon към резултатите от търсенето си тази седмица по някаква причина, създавайки по-големи затруднения в това, което преди беше чист интерфейс и на пръв поглед, без всъщност да подобри резултатите или потребителското изживяване. Компанията казва, че е част от план за изясняване откъде идва информацията, но как?

За да ви дам представа колко минимална е промяната, ето как изглеждаше, когато Google направи същата корекция през миналата година при опитите да сърфирате по телефоните:

В моя браузър за настолни компютри Chrome това се чувства като утежняваща, ненужна промяна, която всъщност не помага на потребителя да определи колко добър, лош или реномиран може да бъде действителният резултат от търсенето. Да, рекламите все още са ясно маркирани с думата „реклама“, което е добро нещо. Но трябва ли да видя логото на Best Buy или синия кръг на AT&T, когато търся „Samsung Fold“, за да знам, че се опитват да ми продадат нещо?

Компанията туитира, че промяната в резултатите на работния плот се разгръща тази седмица, „помагайки на търсещите да разберат по-добре откъде идва информацията, по-лесно сканират резултатите и решават какво да проучат“. Но въпреки че логотипите са видими в резултатите от търсенето в мобилния браузър на Google от миналата година, в изявлението на Google не се посочва колко успешни или неуместни са фаворитите за мобилните потребители.

Когато Google стартира за пръв път, нейните оскъдни, почти празни страници за търсене и минималистични резултати бяха изключително добре дошли промяна в сравнение с детрита на други страници за начало на търсене (който съществува на сайтове като Yahoo). Добавянето на фаворити прави резултатите от търсенето с Google малко карикатурни и ако смятаме, че потребителите на Facebook, които не могат да определят източник на реномирани новини от любимия блог на техния чичо на расистки чичо, ще бъдат подпомагани от миниатюрни снимки в Google. разочарован.

Google често прави промени в търсенето, които всъщност подобряват потребителското изживяване или резултати. През последните няколко месеца Google промени алгоритъма си за търсене, така че не вижда заявката за търсене като „торба с думи“, подобри резултатите си, за да даде приоритет на реномирани източници на новини и дори добави резултати от разширена реалност при търсенията.

Ако ви заинтригуват новите лога в резултатите от търсенето ви, Google предостави инструкции как да промените или добавите фавикон в резултатите от търсенето за тези, които не знаят. Lifehacker също така предостави инструкции как да прилагате филтри, за да отмените favicon глупости и да върнете обратно към начина, по който са изглеждали резултатите от търсенето. Можете да решите кой как да е по-полезен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *