Google Ads верификация на идентичността

Google Ads обяви, че ще започне да изисква документи за идентичност от своите потребители и географски местоположения за рекламодателите. Решението е следваща стъпка на решението на компанията от 2018 година, когато реши да изисква идентификация на акаунтите с политически реклами. Верифицирането ще включва:

  • Mетоди за персонална идентификация;
  • Документи за бизнес регистрация;
  • Допълнителни методи, за да се провери кой стои зад рекламния акаунт;
  • Доказателство за местоположение на рекламодателя.

Защо Google Ads въвежда тази верификация?Google цели да осигури по-голяма прозрачност и да предостави на потребителите повече информация за това кой им показва реклами”, Джак Канфийлд, Директор на продуктовия мениджмънт и интегритет на рекламата. „Тази промяна ще улесни хората да разберат кой е рекламодателят зад рекламите, които виждат от Google и ще им помогне да вземат по-информирани решения, когато използват рекламните опции. Освен това ще помогне за поддържането на здравето на екосистемата за онлайн реклама чрез откриване на вредители и ограничаване на опитите им да се позиционират с реклама.“ Програмата ще стартира първоначално в САЩ преди да се разпространи в световен мащаб и ще се прилага за акаунти, които използват Search, Display и/или видео кампании в YouTube. Google отбелязаха, че очакват да отнеме няколко години, за да извършат верификация на цялата си рекламна екосистема. Определени индустрии ще бъдат приоритизирани и ще получат известие първи. След това ще разполагат с 30 дни, през които трябва да изпратят нужните данни. След като бъдат получени, Google Ads ще одобряват верификациите в рамките на 3 до 5 дни. Ако не бъде изпратена нужната информация до 30 дни след получаване на съобщението, то рекламите в акаунта ще бъдат спирани. Целта е да се научи търговската марка / законното име на рекламодателя, а не субектът, който конкретно управлява рекламите. Това означава, че самите агенции, които управляват реклами от името на клиент няма нужда да се верифицират. Въпреки това, представител на Google заяви, че агенции и представители на Google Partners могат да изпратят нужната информация от името на своите клиенти. Нещо променя ли се за крайните клиенти? Свързано с тази промяна, потребителите ще започнат да виждат допълнителна информация на своите реклами, която е свързана с идентичността на рекламодателя. Информацията ще се появи под познатата ни опция “Why this Ad?” (Защо виждам тази реклама?).

Данните ще включват името на рекламодателя, страна и опция да спреш да получаваш реклами от тях. В дисплейните реклами информацията ще бъде налична с Ad Choices иконката или с “x”, който се показва на банерите. В YouTube, информацията ще бъде налична с натискането на “i” иконката или на трите точки, които се показват във всяка реклама. Оригиналното съобщение може да бъде намерено тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *